Materiaal en Technologie

 • SOLID AS A ROCK

  Steviger: een multi-laag materiaal dat gebruik maakt van de composiet Drop Stitch methode zorgt voor veel hogere druk inflatie dan een standaard PVC-materiaal.
  Hogere druk inflatie zorgt voor een massievere vloer die de prestaties van peddel boards verbeteren.

 • AIRTIGHT

  Anti lekkage: gespecialiseerde versterkte dubbele zijwand, dat een onbreekbaar en luchtdichte afsluiting voor de opblaasbare SUP creëert.

 • HAVY WEIGHT

  Zwaargewicht: uiterst rigide structuur sterkte kan het gewicht van meer dan een ton weerstaan.

 • PLAY BY THE RULES

  Regelementen: Sterk en een hoge draagcapaciteit. Conform EN 15649/ ISO 6185-normen en veiligheidseisen

E.V.A.

De bijzondere eigenschappen van het materiaal E.V.A., dat staat voor Ethyleen Vinyl Acetaat, overtreffen die van producten die er qua uiterlijk wel op lijken zoals PVC en Rubber, maar die in de praktijk veel minder effectief en duurzaam zijn.

E.V.A. is een geschuimde co-polymeer met een gesloten celkern dat in veel producten wordt toegepast waaraan zeer hoge eisen gesteld worden.

Een voorbeeld hiervan is de toepassing in de zool van sportschoenen met als doel schokdemping, waarbij veelvuldige zware belasting goed wordt doorstaan en het materiaal toch de veerkracht behoudt.

E.V.A is UV straling bestendig, vulkaniseert niet door, hardt niet uit en is zoet- en zeewaterbestendig en bevat geen chloorverbindingen.

Kenmerken